Naakte buste en face (titel: de meid)

Artikelnummer: co 343.013
Onderwerp:

Jos van den Berg: overduidelijk een kunstenaar uit de ‘oude doos’ om het maar eens overdrachtelijk te zeggen; de generatie kunstenaars die naast de ontwikkeling van hun creativiteit ook nog en vak leerde op de academie. Steeds meer – en dan vooral de echte kunstliefhebbers – verlangen terug naar die tijd dat de academies nog vakmensen-kunstenaars afleverden. Jos van den Berg toont met deze naaktbuste overduidelijk aan welke vaksporen de academie destijds bij hem achterliet.

Afmetingen 18.5 × 24.5 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

,

Samenstelling collectie

Grafiek

(droge naald)ets

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Berg, Jos(je) van den

Jos van den Berg (naamvarianten: Josje van den Berg, Josua Michiel van den Berg, Josna Michiel Berg signeerde met JOS V.D. BERG of Jos.v.d. Berg) werd geboren in Den Helder op 10 augustus 1905 en overleed in Den Haag op 14 november 1978. Van den Berg volgde opleidingen aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam, aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Academie Libre in Parijs en volgde lessen bij onder andere Charles Blanc, Johannes Gerardus Heijber...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Berg, Jos(je) van den.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Naakte buste en face (titel: de meid)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.