Kunstenaar:Gerretsen, Huub

Naakte man van achteren

Artikelnummer: p;5 033.001
Onderwerpen: ,

Een – ten onrechte – in de vergetelheid weggezakte kunstenaar. Wellicht veroorzaakt omdat elke drive bij hem ontbrak om zich als kunstenaar te etaleren vanwege zijn beroepsmatige (en dus inkomsten ghenererende) activiteiten als tekenleraar. De voorliggende naakttekening getuigt technisch van grote klasse. Hiermee toonde Huub Gerretsen andermaal aan dat het ‘ouderwetse’ tekenkunstopleiden hele generaties van kunstenaars de juiste weg heeft gewezen.

Afmetingen 45 × 65 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram, in potlood / inkt / verf, r.o.

Tekening

(conté)potlood

Stijl

Vindplaats origineel

Gerretsen, Huub

Huub Gerretsen (naamvarianten: Hubertus Adrianus Gerretsen, Huib Gerretsen) werd op 23 mei 1897 in Avereest (bij Hardenberg) geboren en overleed op 21 januari 1978 in Den Haag. Huub volgde kunstzinnige opleidingen aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan het Haagse Tekeninstituut Bik en Vaandrager. Hij volgde met name lessen bij Willem Hendrik Bik, Henk Meijer en Maurits van der Valk. Later werd hij zelf leraar van Hans Niemeijer. Gerretsen was actief als aquarellist, gr...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Gerretsen, Huub.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Naakte man van achteren'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.