Kunstenaar:Bellaart, Gerard

Naakte man

Artikelnummer: CO 1395.001
Onderwerp:

Gerard Bellaart is een relatief onbekende hedendaagse kunstenaar geboortig in Dordrecht. Maar desondanks zeker niet wars van talent. Getuige ook deze litho en ander werk van hem in ons bezit. Helaas ligt (lag) de kern van zijn activiteiten in het uitgeven van vertaald litterair werk van onder andere Bukowski, Burroughs en Ginszburg. Inmiddels werkt en woont hij in Engeland en geniet er stevig aanzien.

Afmetingen 15 × 25.6 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Grafiek

(litho-, steen-, zeef)druk

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Bellaart, Gerard

Gerard Bellaart (naamvariant: Gerard Belart) werd op 10 april 1946 in Dordrecht geboren. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Academie voor Beeldende kunsten in Rotterdam. Gerard was naast graficus ook actief als schilder, tekenaar en collagist van vooral figuurvoorstellingen. Daarnaast was hij uitgever (Cold Turkey Press). Als kunstenaar was hij zowel in Rotterdam als in Frankrijk actief. Bellaart was lid van de Rotterdamse Kunststichting (RKS). Vermeld in Jacobs.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bellaart, Gerard.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Naakte man'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.