Kunstenaar:Kat, Otto B. de

Naakte vrouw

Artikelnummer: CO 158.037

Otto de Kat – we schreven en zeiden het al zo vaak – was een veelzijdig kunstenaar (zowel qua materiaalgebruik als qua onderwerpen). Zijn oeuvre bevat olieverven, tekeningen, aquarellen et cetera en zijn onderwerpen variëren van lieflijke landschappen tot uitdagende (half)-naakten, (zelf)-portretten en clowns. Maar elk werk van De Kat heeft een persoonlijk tintje. Het is alleen al daarom zo buitengewoon jammer dat hij in bredere kring te weinig bekend is.

Afmetingen 23 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

gemengde techniek

Signatuur

naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

,

Vindplaats origineel

Kat, Otto B. de

Otto Boudewijn de Kat werd op 7 juni 1907 in Dordrecht geboren en overleed in Laren op 30 april 1995. Hij groeide op in het oude centrum van Dordrecht. De Kat volgde een opleiding aan de School voor Bouwkunst, Versierende Kunsten en Ambachten in Haarlem en later in Amsterdam volgde hij de 'Avondklasse naar het leven' aan de Rijksacademie Amsterdam terwijl hij voor aanvang van de tweede wereldoorlog nog een opleiding volgde aan de Académie des Beaux-Arts van Brussel. Zelf was hij leerling v...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kat, Otto B. de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Naakte vrouw'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.