Nederlandse gezichten: de stad Vlissingen

Artikelnummer: CO 892.001b

Bendorp (de oude) was niet alleen als kunstenaar zeer geliefd door zijn vele tientallen gravures / topografieën van Nederland (vooral naar tekenvoorbeelden van Jan Bulthuis) maar ook als op latere leeftijd in hem ontwaakte schilder. In ieder geval prijzen we ons als Caput Ovis gelukkig dat de hand wisten te leggen op enkele van de meest smaakmakende gravures (kopieën; zie CO 892.001a t/m CO 892.001d). Deze werden uitgegeven op initiatief van Merck Sharp Dohme uit Haarlem. De oorspronkelijke gravures maken deel uit van de Collectie Atlas van Stolk (Rotterdam)
Tevens werd bijgevoegd in kopie (zie de foto) de oorspronkelijke verzamelomslag van de vier gravures.

Afmetingen 29 × 20.7 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Overig

Grafiek

gravure (foto, hout, koper, staal)

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, l.o., naam voluit, toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Bendorp (de oude), Carel Frederik

Carel Frederik Bendorp [naamvarianten: Carel Frederick Bendorp, Carel Frederik (de oude) Bendorp, K.J. Bendorp (feitelijk foutief), K.F. Bendorp] werd op 9 februari 1736 in Sas van Gent geboren en overleed op 13 oktober 1814 in Dordrecht. Bendorp was onder andere leerling bij Hendrik Kobell, Dirk Langendijk en Wouter Uiterlimmige (Dordrecht 1764). Bendorp werd later weer leraar van zijn zoon Johannes Christiaan Bendorp. Bendorp (de oudere) werkte als kunstenaar voornamelijk in de regio'...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bendorp (de oude), Carel Frederik.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Nederlandse gezichten: de stad Vlissingen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.