Kunstenaar:Schröder, Sierk

Nederlandse zomerzegels 1954 (J. Huizinga, 10 + 5 ct)

Artikelnummer: COL 272.006

Sierk Schröder was de ontwerper van één van de vijf Nederlandse Zomerpostzegels 1954 (Johan Huizinga). Hij maakte zich net zoals vele van zijn tijdgenoten zeer verdienstelijk met alledaagse ‘kunst’zaken zoals het in opdracht ontwerpen van kleingrafiek. In dit geval betreft het een Nederlandse Zomerpostzegel uit 1954. De andere vier zegels werden ontworpen door André Van der Vossen, Chris de Moor (zie aldaar), Edgar Fernhout (zie aldaar) en Reindert Draijer (zie aldaar).

Afmetingen 2.4 × 3.2 cm
Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

,

Grafiek

diep-, hoogdruk, offset

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Schröder, Sierk

Sierk Schröder (naamvariant: Sierk Carl Schröder) werd op 3 april 1903 op Ambon geboren en overleed op 26 januari 2002 in Wassenaar. Hij was getrouwd met Maria Ottevanger. Sierk volgde opleidingen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (MO Tekenen) en aan de Académie André Lhôte in Parijs. Schröder was onder andere leerling van Henk Meijer en later zelf weer de leraar van Thijs Buit, Ria Exel, Marjan de Glopper, Annelies Hoek, Ben Ikelaar, Corry Koekkoek, Clemens Mer...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Schröder, Sierk.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Nederlandse zomerzegels 1954 (J. Huizinga, 10 + 5 ct)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.