Neerhangende papagaaytulpen

Artikelnummer: CO 1394.001

Barbara was naast een zeer kundig schilderes zeker een net zo vaardige etster. Ten onrechte wordt zij wel gezien als ‘de zus van’  Sientje Mesdag van Houten maar wij opteren eerder voor het omgekeerde. Deze op zich extreem grote ets onderstreept dit ontegenzeggelijk.
Waar Sientje als echtgenote van de grote Mesdag in het kielzog van haar beroemde man werd meegezogen, moest Barbara het vooral van haar eigen kracht hebben en dat had zij meer dan voldoende. Desondanks onderstreept een eenvoudige internettoets – Barbara ‘tegen’ Sientje (dat voor wat betreft Barbara het tienvoudige aan vindplaatsen oplevert) het veel grotere belang van haar als kunstenares andermaal.

Afmetingen 38.8 × 52.3 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

ets (droge naald)

Samenstelling collectie

Signatuur

slecht- / on(leesbaar)

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Houten, Barbara van

Barbara van Houten (naamvariant: Barbara Elisabeth van Houten; signeerde als BE v Houten, BE. van Houten; monogrammeerde als B E V H, B V H, BEvH aaneen, BvH) werd op 8 april 1862 of 1863 in Groningen geboren en overleed op 27 mei 1950 in Den Haag. Zij volgde kunstzinnige opleidingen aan de École du Louvre in Parijs, aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag, aan de Polytechnische School (MO Tekenen) in Delft, aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en aan de Rijksn...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Houten, Barbara van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Neerhangende papagaaytulpen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.