Nieuwbrug Dordrecht ,

Artikelnummer: p36 1254.001

Gelukkig was de boekhandelaar / uitgeverij Vos en van der Leer uit Dordrecht zo attent om een aquarel van de bijna vergeten Dordtse kunstenaar Frans Blijk te lithograferen en in postervorm te verspreiden. Het is ook qua historie een belangwekkend werk omdat de oude Nieuwbrug er nog figureert (deze werd laat in de 19de eeuw vervangen door een gietijzeren constructie). Helaas ligt de aquarel zelf ergens diep in de spelonken van het Dordtse gemeentearchief verborgen.

Afmetingen 38.4 × 57.8 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Diversen

poster

Overig

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Blijk, Frans Jacobus van der

Frans Jacobus van der Blijk (naamvariant: François J. van der Blijk) werd op 25 september 1806 in Dordrecht geboren en overleed daar ook op 4 augustus 1876. Frans was leerling bij Johannes Christiaan Schotel. Als kunstenaar was hij onder andere actief in Dordrecht en langs de Nederlandse kust, in Vlaanderen en Frankrijk. Blijk was actief als schilder, tekenaar en aquarellist en had een sterke voorkeur voor marines, stads- en kustgezichten alsmede topografische onderwerpen. Vermeld...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Blijk, Frans Jacobus van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Nieuwbrug Dordrecht ,'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.