Kunstenaar:Dicke, Otto

Nieuwe Haven met Grote Kerk

Artikelnummer: CO 060.002

Otto Dicke legde alle hoeken en gaten van de oude stad ‘Dordrecht’ vast. Met potlood, olie- of waterverf, of welke andere techniek dan ook. Zijn kunstwerken werden grif verkocht (en vermenigvuldigd van tekening tot zeefdruk). Deze kopie van de Grote Kerk met de Nieuwe Haven te Dordrecht is historisch van belang al was het maar omdat we het al jaren geleden verdwenen (links op de tekening) drijvende botenhuis van de Dordtse Roei kunnen zien.

Afmetingen 53 × 43 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Overig

Genootschap

Signatuur

in de druk

Stijl

Dicke, Otto

Otto Dicke (naamvariant: Otto Dingeman Dicke) is geboren in Dordrecht op 3 mei 1918 en in dezelfde plaats gestorven op 7 december 1984. Dicke was een autodidact en van nature een begenadigd tekenaar / kunstenaar. Hij verdiende zijn brood als illustrator en werkte eerst voor kleine en later grotere reclamebureaus. Al in 1945 'verkreeg' hij een eigen atelier bij Teekengenootschap Pictura in Dordrecht. Dicke was tekenaar, illustrator, cartoonist, striptekenaar, illustrator van kinder...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dicke, Otto.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Nieuwe Haven met Grote Kerk'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.