Nieuwe Kerk Dordrecht in paars

Artikelnummer: CO 012.196

Van Herman zijn vele, vele doeken bekend van de beroemde Dordtse Grote Kerk. Hij legde (en legt nog steeds) deze kerk in een schier oneindig grote variëteit aan kleuren vast. Maar hier dan eindelijk een doek van de grote tegenhanger van deze kerk: De Dordtse Nieuwe Kerk. Pas onlangs (we spreken 2015) ‘ontdekte’ hij dit bijzonder imposante bouwwerk terwijl zijn ‘leraar en ontdekker’ het bekende – helaas al vele jaren niet meer onder ons – Picturalid Otto Dicke dit al jaren geleden deed. Bij ons nummer CO 012.192 schreven we: Kunnen we binnenkort een geheel nieuwe serie van gemoedsdoeken – maar nu met de Dordtse Nieuwe Kerk als centraal object – tegemoet zien van Herman van der Avoort? Ja dus!
Hier is al de eerstvolgende. Maar ook zijn ‘nieuw ontdekte’  kleur paars lijkt aan de winnende hand.

Afmetingen 70 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Avoort Jr., Herman van der

Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vader (Oscar Joseph) waren meer dan verdienstelijke schilders. Helaas voor de liefhebbers schilderden zij vooral voor zichzelf en veel minder voor de 'markt'. Herman jr. is lid van Pict...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Nieuwe Kerk Dordrecht in paars'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.