Kunstenaar:Dicke, Otto

Nieuwe kerk te Dordrecht

Artikelnummer: CO 060.003

Otto Dicke legde alle hoeken en gaten van de oude stad ‘Dordrecht’ vast. Met potlood, olie- of waterverf, of welke andere techniek dan ook. Zijn kunstwerken werden grif verkocht (en vermenigvuldigd van tekening tot zeefdruk). Deze zeefdruk van de Nieuwe Kerk te Dordrecht is alleen al historisch van belang omdat de oude – inmiddels op ruïneuze wijze gesloopte en weer naargeestig herbouwde omgeving – er nog in volle glorie op prijkt.

Afmetingen 44 × 27 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Grafiek

zeefdruk

Overig

Signatuur

l.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Dicke, Otto

Otto Dicke (naamvariant: Otto Dingeman Dicke) is geboren in Dordrecht op 3 mei 1918 en in dezelfde plaats gestorven op 7 december 1984. Dicke was een autodidact en van nature een begenadigd tekenaar / kunstenaar. Hij verdiende zijn brood als illustrator en werkte eerst voor kleine en later grotere reclamebureaus. Al in 1945 'verkreeg' hij een eigen atelier bij Teekengenootschap Pictura in Dordrecht. Dicke was tekenaar, illustrator, cartoonist, striptekenaar, illustrator van kinder...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dicke, Otto.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Nieuwe kerk te Dordrecht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.