Kunstenaar:Verster, Floris

No. 9 Huisje te Borger

Artikelnummer: CO 1510.013

Eind 19de en begin 20ste eeuw waren vele uitgevers actief op kunstgebied – variëren van het thematische behandelen  en uitgeven van kunstpublicaties tot het samenstellen van mappen met reproducties van één enkele kunstenaar. Eén van hen was de Utrechtse uitgever W. Scherjon.

Wij prijzen ons gelukkig dat we de collectie van Caput Ovis konden uitbreiden met de ‘bijna beroemde’ map van 15 reproducties op rijstpapier van Floris Verster. Een meer dan spectaculair overzicht van zijn werk over een periode van 35 jaar.

Het  betreffen de volgende werken [die ook nog separaat aan onze website zijn toegevoegd (zie CO 1510.005 t/m CO 1510.019) en abusievelijk geel worden geduid in de beschrijving]:

No. 1 Ezeltje

No. 2 Anemonen

No. 3 Geplukte hanen

No. 4 Rozen

No. 5 Endegeest

No. 6 Hooglandsche Kerkgracht

No. 7 Buurtje te Oegstgeest

No. 8 Bokkings op tinnen bord

No. 9 Huisje te Borger

No. 10 Tinnen kannen

No. 11 Doode kraaien

No. 12 Witte pot met scabiosa

No. 13 Eieren in houten nap

No. 14 Stilleven met zilveren suikervaasje

No. 15 Bloemkransje met kristalvaasje

Afmetingen 26.1 × 23.5 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Grafiek

gravure (foto, hout, koper, staal)

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, l.o., naam voluit, toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Verster, Floris

Floris Verster (naamvarianten: Floris Verster van Wulvenhorst, Floris Hendrik Verster van Wulvendonk) werd op 9 juni 1861 in Leiden geboren en overleed op 21 januari 1927 eveneens in Leiden. Hij was getrouwd met Jenny Kamerlingh Onnes, de zus van Menzo en Harm Kamerlingh Onnes. Floris volgde kunstzinnige opleidingen aan de École des Beaux-Arts in Sint-Joost-ten-Node), op de Teken- en Schilderacademie 'Ars Aemulae Naturae' (perpectieftekenen) in Leiden en aan de Akademie Van Beeldende Kunst...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Verster, Floris.

Heeft u een vraag of opmerking over 'No. 9 Huisje te Borger'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.