Kunstenaar:Troelstra, Jelle

Nobelpoort Zierikzee

Artikelnummer: CO 545.002

Een kruising van Jan Toorop, Leo Gestel en Johan Dykstra? In ieder geval fascineert deze litho de kijker langdurig en het zou een onderzoek waard zijn onder kunst de kunstelite en hen de vraag voor te leggen: van wie is dit werk (uiteraard met de signatuur bedekt)? De vermoedelijk zeer diverse antwoorden geven dan waarschijnlijk een zeer complete staalkaart van de Nederlandse kunst met al haar dwarsverbanden in de eerste helft van de twintigste eeuw. Een experiment waardig!
Hier afgebeeld is de Nobelpoort in Zierikzee.

Afmetingen 25 × 33 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

(litho-, steen-, zeef)druk

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

Troelstra, Jelle

Jelle Troelstra (signeerde als Jelle Troelstra) werd op 17 januari 1891 in Leeuwarden geboren en overleed op 16 januari 1979 in Amersfoort. Hij is de zoon van de politicus Pieter Jelles Troelstra. Jelle werkte achtereenvolgens in Bergen Nh., Blaricum, Kopenhagen, Laren Nh., Leeuwarden, Zuid-Frankrijk (de streek), Hilversum, Amsterdam en eindigde zijn werkzame leven in Amersfoort. Hij was leerling bij Willy van Schoonhoven van Beurden en Wim Schuhmacher en was zelf weer leraar van Paul v...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Troelstra, Jelle.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Nobelpoort Zierikzee'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.