Kunstenaar:Hoog, Hendrik de

Notre – Dame – Parijs

Artikelnummer: p42 1400.002

Het zou een wereld kwisvraag kunnen zijn: hoeveel (amateur) kunstenaars hebben in de loop der tijd de Notre Dame in Parijs vereeuwigd? Vermoedelijk vele honderden al-dan-niet in de buitenlucht – gewapend met schildersezel en tubes verf of met schetsboeken – om de opgedane beelden vast te leggen en deze wellicht verder uit te werken in atelier of hobbyruimte.
Deze ets van Hendrik de Hoog legt meer vast dan een bijzondere kerk. Hij ‘tekent’ (in dit geval etst en dus nog wat lastiger) tegelijkertijd de Seine- en stadssfeer gelijk met de dynamiek van de grote stad als zodanig. Alleen getalenteerde kunstenaars zijn tot deze drieslag in staat.

Afmetingen 30 × 26.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

aquatint, ets (droge naald)

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

,

Uitgever

Vindplaats origineel

Hoog, Hendrik de

Hendrik de Hoog (naamvariant: Heinrich Leonardus de Hoog) werd op 27 oktober 1882 in Rotterdam geboren en overleed op 20 januari 1969 in Den Haag. De Hoog volgde een kunstzinnige opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Hij volgde er onder andere lessen bij Ferdinand Oldewelt. Later telde hij onder zijn eigen leerlingen Hermina Geertruida Sauerbier. Als kunstenaar was hij actief als graficus, etser, lithograaf, houtgraveur, tekenaar en schilder. Aanvankelijk was...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hoog, Hendrik de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Notre - Dame - Parijs'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.