Kunstenaar:Dicke, Otto

Nuchter landschap

Artikelnummer: CO 060.014
Onderwerp:

Naast een permanente, grote liefde voor vrouw en kinderen werd Dicke als kunstenaar ook bij voortduring gegrepen door de schoonheid van het landschap en in het bijzonder door de directe omgeving van Dordrecht (van de Dordtse stadsparken tot de ruige Biesbosch). Zijn op zich schetsmatige tekenigen waren meer dan geheugensteuntjes. Als geen ander wist hij door enkele accenten te leggen elke tekening tot een uniek kunstwerk te verheffen. De tekeningen van Otto Dicke bij deze publicatie – die hij samen met de auteur Hans Bouma samenstelde – vormen er een meer dan sprekend voorbeeld van.

 

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Uitgever

Dicke, Otto

Otto Dicke (naamvariant: Otto Dingeman Dicke) is geboren in Dordrecht op 3 mei 1918 en in dezelfde plaats gestorven op 7 december 1984. Dicke was een autodidact en van nature een begenadigd tekenaar / kunstenaar. Hij verdiende zijn brood als illustrator en werkte eerst voor kleine en later grotere reclamebureaus. Al in 1945 'verkreeg' hij een eigen atelier bij Teekengenootschap Pictura in Dordrecht. Dicke was tekenaar, illustrator, cartoonist, striptekenaar, illustrator van kinder...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dicke, Otto.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Nuchter landschap'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.