Kunstenaar:Toorop, Jan

O Grave Where is They Victory

Artikelnummer: COL 310.145

Jan Toorop hield zich – net zoals vele van zijn tijdgenoten – ook zeer verdienstelijk met alledaagse ‘kunst’zaken bezig. Tot zelfs na zijn dood greep de commercie nog naar zijn kunstwerken ter illustratie van eigen producten. Hier een voorbeeld van PTT-post die in 2001 deze postzegel van 80ct meende te moeten uitgeven met als illustratie zijn bekende werk ‘O Grave Where is Thy Victory’.

Afmetingen 3.7 × 2.5 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

diep-, hoogdruk, offset

Signatuur

geen

Stijl

Samenstelling collectie

Uitgever

Vindplaats origineel

Toorop, Jan

Johannes Theodorus (Jan) Toorop werd op 20 december 1858 in Poerworedjo (Indonesië, waar zijn vader grifier was bij de landraad Begelen) geboren en stierf in Den Haag op 3 maart 1928. Hij was de vader van de later zo beroemd geworden Charley Toorop en groot- resp. overgrootvader van Edgar Fernhout resp. Rik Fernhout. Aanvankelijk volgde hij een opleiding aan de Polytechnische School in Delft (onder de leiding van Paul Tétar van Elven). Daarna ging hij eerst naar de Rijksacademie van Beelde...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Toorop, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'O Grave Where is They Victory'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.