Ode aan ‘die Brücke’

Artikelnummer: CO 012.198

Hier een zeer oud werk van Herman van der Avoort (uit 1980). Destijds liet hij zich vooral inspireren door de Duitse kunstenaarsgroep ‘Die Brücke”. Maar zeker ook door de CoBrA-beweging en kunstenaars als Anton Rooskens en vele andere tijdgenoten die – net als Herman van der Avoort – verwoed zochten naar nieuwe vormen en kleurcombinaties. Herman zou één van de ‘GROTEN’ zijn geworden, ware het niet dat zijn kunstworsteling meermalen werd doorkruist door weinig plezierige privégebeurtenissen. Het ziet er helaas naar uit dat Herman van der Avoort een onvoldoende lange adem zal hebben om reeds bij leven als één van de baanbrekende kunstenaars te worden geboekstaafd.

Afmetingen 61 × 73 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, m.o., naam voluit

Stijl

,

Uitgever

Vindplaats origineel

Avoort Jr., Herman van der

Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vader (Oscar Joseph) waren meer dan verdienstelijke schilders. Helaas voor de liefhebbers schilderden zij vooral voor zichzelf en veel minder voor de 'markt'. Herman jr. is lid van Pict...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Ode aan 'die Brücke''? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.