Kunstenaar:Dicke, Otto

Ode aan Dordrecht (Cees Buddingh)

Artikelnummer: CO 060.017

Twee Dordtse (Picturiaanse) mastodonten werkten eendrachtig samen aan dit product. Een kunstduet van de tekenaar / schilder Otto Dicke samen met de romancier / dichter Cees Buddingh. Hun liefde voor Dordrecht legde beiden op geheel eigen wijze – en tegelijkertijd geheel in harmonie met elkaar – vast. Daarom vonden we het gewenst om zowel de tekeningen van Otto Dicke als de versregels van Cees Buddingh voor de geïnteresseerden hier te reproduceren (zie de 7 bijgevoegde foto’s naast de overzichtsfoto van het geheel).

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

,

Signatuur

geen

Stijl

Dicke, Otto

Otto Dicke (naamvariant: Otto Dingeman Dicke) is geboren in Dordrecht op 3 mei 1918 en in dezelfde plaats gestorven op 7 december 1984. Dicke was een autodidact en van nature een begenadigd tekenaar / kunstenaar. Hij verdiende zijn brood als illustrator en werkte eerst voor kleine en later grotere reclamebureaus. Al in 1945 'verkreeg' hij een eigen atelier bij Teekengenootschap Pictura in Dordrecht. Dicke was tekenaar, illustrator, cartoonist, striptekenaar, illustrator van kinder...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dicke, Otto.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Ode aan Dordrecht (Cees Buddingh)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.