Ode aan Karel Appel

Artikelnummer: CO 012.353

Herman van der Avoort was een bewonderaar van Karel Appel en dat stak hij bepaald niet onder stoelen of banken. Dit werk gaf hij zelfs de titel mee van ‘ode’ aan deze internationaal beroemde kunstenaar. En terecht! Sterker nog: wij achten Van der Avoort creatiever en talentvoller dan Appel en vele andere uit de CoBrA-tijd. Helaas ontbrak en ontbreekt het Herman aan de drang om ‘vooraan’ te lopen. Dus is hij slachtoffer van zijn eigen bescheidenheid geworden. Dit werkstuk dateert 1980.

Afmetingen 60 × 80 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Stroming

Uitgever

Vindplaats origineel

Avoort Jr., Herman van der

Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vader (Oscar Joseph) waren meer dan verdienstelijke schilders. Helaas voor de liefhebbers schilderden zij vooral voor zichzelf en veel minder voor de 'markt'. Herman jr. is lid van Pict...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Ode aan Karel Appel'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.