Kunstenaar:Essen, Jan van

Oeverleven

Artikelnummer: CO 623.004

Pulchri Studio kende onder haar voormalige leden vele uitmuntende tekenaars en lithografen. Jan van Essen was één van hen. Om met het ‘krassen’ op / in een steen voldoende sfeer te introduceren zoals deze afdruk toont, moet je een eersteklas vakman zijn. Maar het waren niet alleen zijn landschaps(litho’s en -tekeningen) maar zeker ook zijn dier- men stadsvoorstellingen die hem nog steeds zeer geliefd doen zijn in kleine kring.

Afmetingen 16.4 × 24.9 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Grafiek

druksel (litho-, steen-, zeef)

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Essen, Jan van

Jan van Essen (naamvariant: Johannes Cornelis van Essen) werd op 25 januari 1854 in Amsterdam geboren en overleed op 23 mei 1935 in Scherpenzeel. Hij was leerling bij Petrus Fransiscus Greive en Hendrik Valkenburg. John Macallan Swam had veel invloed op Van Essen. Van Essen was zelf weer de leraar van Bernard de Hoog. Hij was zowel aquarellist als etser, graficus, lithograaf, schilder en tekenaar en werkte vooral veel met water- en olieverven. In deze hoedanigheid zijn van hem dier-, vo...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Essen, Jan van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Oeverleven'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.