Ons land Nr 2

Artikelnummer: COL 529.002

Legio [(minder) bekende en (minder) gevierde] kunstenaars pakten ‘om den brode’ al denkbare klussen aan om hun materiële positie wat te versterken. Maar ook kunstenaars met een ruimer gevulde portemonnee aarzelden niet om zich met (semi) commerciële activiteiten bezig te houden. En vaak met veel succes. Deze commerciële activiteiten waren zeer divers en varieerden van het ontwerpen van kerstkaarten in opdracht tot het ontwerpen van wandkleden, ansichtkaarten en posters.
Voor Caput Ovis reden genoeg om ook aan de eigen collectie voorbeelden van commerciële kunst toe te voegen.

Hier een voorbeeld van Voor het kind briefkaarten. Deze werd ontworpen door de bekende kunstenaar Edzard Willem Koning.

Afmetingen 14.9 × 10.2 cm
(Ansicht)kaart

kleur, niet gelopen

Genootschap

Samenstelling collectie

Ansichtkaartcode

Signatuur

autogram, in de druk, r.o.

Uitgever

Vindplaats origineel

Koning, Edzard Willem

Edzard Koning (naamvariant: Edzard Willem Koning; signeerde als Edz. Koning en ook wel als Ed.K) werd op 3 mei 1869 in Winschoten geboren en overleed op 21 februari 1954 in Den Haag. Hij was de broer van Arnold Koning. Edzard volgde een opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en bekwaamde zich verder als leerling bij Frits Jansen en Johan Philip Koelman. Zelf was hij de leraar van Clasina Johanna Geertruida (To) Cool-van Oosten Slingeland. Hij begon zijn kunstenaarsc...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Koning, Edzard Willem.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Ons land Nr 2'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.