Kunstenaar:Rees, Etie van

(ontwerp voor) Tristan en Isolde

Artikelnummer: CO 752.007
Onderwerpen: , , ,

Hier een door Etie van Rees ontworpen illustratie van een niet uitgegeven boek. Van /voor wie????; maar hoe dan ook gebaseerd op de Keltische sage ‘Tristan ac Yseult’ (Tristan en Isolde).

Door de eeuwen heen hebben vele schrijvers (maar ook componisten en schilders) zich gewaagd aan de bewerking van deze sage. Dat waren onder andere Arthur van Schendel, John Updike, Richard Wagner, John William Waterhouse, Edmund Leighton, Herbert James Draper e.v.a..

Opm.: Diverse toelichtende teksten op de passe-partout

Afmetingen 19 × 23 cm
Afwerking

passe-partout

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

snede (hout-, linoleum)

Samenstelling collectie

,

Signatuur

geen, toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Rees, Etie van

Etie van Rees (naamvarianten: Ecoline Adrienne van Rees, Eetie van Rees; monogrammeerde als EVR of EvR) werd op 15 mei 1890 geboren in Buitenzorg (Ned.-Indië) en overleed op 14 november 1973 in Aerdenhout. Etie was autodidact maar volgde wel bijna een jaar lessen bij Bernard Schregel. Aanvankelijk werkte ze als kunstenares in Nederlands-Indië maar na haar komst in Nederland voornamelijk in Den Haag en Bloemendaal. Zij was naast beeldhoudster actief als grafica, schilderes, aquarelist...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Rees, Etie van.

Heeft u een vraag of opmerking over '(ontwerp voor) Tristan en Isolde'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.