Kunstenaar:Smissaert, Frans

Ontwerptekening voor groter werk?

Artikelnummer: CO 365.001
Onderwerpen: , , ,

Een fraaie tekening van Jhr. Frans Smissaert, waarschijnlijk bedoeld als geheugensteun voor een later op zijn atelier nog te maken olieverfwerk van gelijke strekking (teraardebestelling?). Helaas hebben naspeuringen tot op heden niet geleid tot een ander werk van hem met een gelijksoortig onderwerp centraal. Maar ook de tekening zelf kan gerust al een kunstwerk worden genoemd.

Afmetingen 38 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Samenstelling collectie

Tekening

(conté)potlood

Signatuur

in potlood / inkt / verf, r.o., slecht- / on(leesbaar)

Stijl

Vindplaats origineel

Smissaert, Frans

Frans Smissaert [naamvariant: Frans Alexander Ewout Lodewijk Smissaert (jonkheer)] werd op 28 augustus 1862 geboren in Den Haag en overleed op 16 december 1944 in Laren Nh.. Frans volgde een opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag (pas op 38-jarige leeftijd en op aanraden van Willem Roelofs). Hij was verder leerling van onder andere Fridolin Becker, Eugène Burnand (in Parijs), Frits Jansen, Willem Roelofs en Adrianus Jacobus Terwen. Smissaerts werkt op meerdere plaat...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Smissaert, Frans.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Ontwerptekening voor groter werk?'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.