Kunstenaar:Roodenburg, H.E.

Onze Lieve Vrouwenkerk in Brugge

Artikelnummer: p11 266.011

Brugge, zoals alleen de ouderen onder ons het zich nog herinneren. Het ooit zo rijke, welvarende Brugge met desondanks de vele slopachtige straatjes (hier een beeld van de straat ‘Sint-Jan in de Meersch)! Het contrast met de almacht van de toenmalige kerk straalt van deze ets af. Veel is er inmiddels ten goede veranderd. Maar helaas zijn daar voor in de plaats gekomen de auto’s, trams en toeristenbussen. Gelukkig waren er nog kunstenaars zoals Roodenburg die de schoonheid van de armoede zagen en zich de moeite getroostten om het vele verloren gegane verleden op etsplaat, lithosteen of doek te consolideren.

Afmetingen 35.5 × 37.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

ets (droge naald)

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Roodenburg, H.E.

Hendrikus-Elias ( Hendrik) Roodenburg werd op 23 juli 1895 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 27 april 1987. Roodenburg was als kunstenaar een echte autodidact. Hij volgde slechts lessen bij Philip Zilcken. Hendrikus werkte als kunstenaar zowel in Nederland (Den Haag, Rhenen, Wassenaar) als in Noord-Italië. Roodenburg was naast schilder ook tekenaar, graficus, etser, aquarellist en drogenaaldgraveur. Zijn onderwerpen waren zeer divers: (bloem)stillevens, haven- en stadsge...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Roodenburg, H.E..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Onze Lieve Vrouwenkerk in Brugge'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.