Kunstenaar:Bauer, Marius

Oosters straatje (Op Kunstb 1979)

Artikelnummer: CO 605.002
Onderwerp:

De website Van Caput Ovis biedt een specifieke blik op de activiteiten van de stichting ‘Openbaar Kunstbezit’ over de jaren 1957 t/m 1982. Meer in het bijzonder vergroot Caput Ovis de relaties met kunstenaars die zij tot hun kernverzameling rekenen uit middels (gekopieerde) illustraties onder vermelding van de betreffende jaargang waarin deze wordt behandeld of beschreven alsmede de gevoerde titel (voorzover bekend of door ons gegeven) van het betreffende werk.

De keuzes van de stichting Openbaar Kunstbezit door de jaren heen hebben zeker niet tot een (internationale) kunstcanon geleid (was ook geen doel als zodanig). Maar we kunnen ons niet onttrekken aan het gevoel dat er wel degelijk grondig is nagedacht over technieken, stromingen, tijdsgewrichten, toepassingsgebieden en technieken.

Los hiervan werden de (gekopieerde) illustraties niet alleen toegevoegd aan de korte beschrijvingen van de jaargangen zelf (als zodanig vermeld in de rubriek ‘Bibliotheek’) maar ook als ‘kopie’ vermeld onder de betreffende kunstenaarsnaam zelf. Daarnaast – voor de geïnteresseerde – is impliciet een totaaloverzicht van de (gekopieerde) illustraties toegevoegd (zie rechter kader) via de categorie ‘Openbaar Kunstbezit’ (door hierop te klikken).

Hier ziet u een werk van Marius Bauer genaamd Oosters straatje opgenomen in jaargang 1979 van Openbaar Kunstbezit.

Diversen

kopie

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

,

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Bauer, Marius

Marius Bauer (naamvariant: Marius Alexander Jacques Bauer; pseudoniem: Rusticus; monogram: MB) werd op 25 januari 1867 in Den Haag geboren en overleed op 18 juli 1932 in Amsterdam. Hij was getrouwd met de bekende Amsterdamse Joffer Jo Stumpff. Hij kreeg zijn opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag samen met onder andere Etiënne Bosch, Willem van Konijnenburg en M. van der Marel. Tevens was hij leerling bij Salomon van Witsen. Bauer werkte en woonde zeer internationaa...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bauer, Marius.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Oosters straatje (Op Kunstb 1979)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.