Oranje tulpen

Artikelnummer: CO 012.383

Een al wat ouder werk van Herman van der Avoort dat hij aan het eind van de 20e-eeuw maakte. Dus nog vóór zijn – wat we eerder al zo noemde – CoBrA-fase. Hier maakt hij feitelijk een tussenstapje van 100% traditioneel naar meer brutaal impressionistisch schilderen. De bloemsoort is hier nog zeer herkenbaar en zijn wilde kleurenstoeipartijen nog niet aangebroken. Kijken we hier dus naar een Avoort-sleutelwerk? Ja, want nu kennen we zijn huidige opvattingen als kunstschilder om ja te kunnen zeggen. Maar destijds wees weinig er nog op dat Van der Avoort richting CoBrA, laat staan dat hij feitelijk een soort van CoBrA-laatbloeier zou worden, zijn eindontwikkelfase zou bereiken in het derde decennium van de 21e-eeuw.

Afmetingen 50 × 60 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, m.o., naam voluit

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Avoort Jr., Herman van der

Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vader (Oscar Joseph) waren meer dan verdienstelijke schilders. Helaas voor de liefhebbers schilderden zij vooral voor zichzelf en veel minder voor de 'markt'. Herman jr. is lid van Pict...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Oranje tulpen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.