Ordening

Artikelnummer: CO 012.051

Het blijft moeilijk om in één keer zonder haperen figuren gebalanceerd en qua kleur in harmonie te verdelen over een leeg vlak zoals Herman van der Avoort het presteerde in dit bijzondere werk. Het lijkt zo simpel maar probeer het maar eens en dan ook nog met een plamuurmesje. In tegenstelling tot veel van zijn werk introduceert Herman hier een voor hem geheel nieuwe achtergrondkleur, namelijk roestbruin.

Afmetingen 50 × 70 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Avoort Jr., Herman van der

Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vader (Oscar Joseph) waren meer dan verdienstelijke schilders. Helaas voor de liefhebbers schilderden zij vooral voor zichzelf en veel minder voor de 'markt'. Herman jr. is lid van Pict...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Ordening'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.