Kunstenaar:Kat, Otto B. de

Otto B de Kat

Artikelnummer: BI 999.454

Otto Boudewijn de Kat, later bekend geworden als Otto B. de Kat, laat zich zonder veel moeite invoegen in het beeld van de “Generatie 1900” Het was de generatie, volgend op die van de grote revolutie der moderne kunst welke zich vooral in de jaren dertig bij de jongeren van toen duidelijk zou gaan aftekenen.

En na de tweede wereldoorlog zou er weer een nieuwe revolutionaire golf worden ingeluid met als kinderen onder andere Pollock, Appel, Mathieu vele ande­ren, feitelijk een explosie van vele “-ismen”.

Maar het blijft toch altijd de individuele kunstenaars en zijn of haar artistieke persoonlijkheid – en dat geldt zeker ook, naar nu blijkt voor een kunstenaar als Otto B. de Kat – die de unieke kunstenaarsweg bepaalt.

Deze uitgave onderstreept dit andermaal.

Genootschap

Samenstelling collectie

Uitgever

Kat, Otto B. de

Otto Boudewijn de Kat werd op 7 juni 1907 in Dordrecht geboren en overleed in Laren op 30 april 1995. Hij groeide op in het oude centrum van Dordrecht. De Kat volgde een opleiding aan de School voor Bouwkunst, Versierende Kunsten en Ambachten in Haarlem en later in Amsterdam volgde hij de 'Avondklasse naar het leven' aan de Rijksacademie Amsterdam terwijl hij voor aanvang van de tweede wereldoorlog nog een opleiding volgde aan de Académie des Beaux-Arts van Brussel. Zelf was hij leerling v...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kat, Otto B. de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Otto B de Kat'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.