Kunstenaar:Dicke, Otto

Otto Dicke, tekenaar 1918-1984

Artikelnummer: BI 999.662
Onderwerp:

De bekende en bevlogen tekenaar Otto Dicke (1918-1984) is geboren en getogen in Dordrecht. In zijn 100ste geboortejaar eert het Dordrechts Museum hem daarom met een overzichtstentoonstelling en een catalogus. Otto Dicke leerde zichzelf tekenen en bereikte daarin een verbluffend niveau. Een tekenfenomeen, werd hij al eens genoemd. Bij gebrek aan een leraar stak hij zijn licht op bij illustere voorgangers als Rembrandt en de impressionisten. Zijn werk kenmerkt zich dan ook door een sterke binding met de Hollandse tekentraditie. Toch is zijn oeuvre heel persoonlijk, met een eigen handschrift, sfeer en karakter. Intens en betrokken verbeeldde hij een herkenbare wereld, trefzeker en kwetsbaar. Van stadsgezichten tot landschappen, modeltekeningen en cartoons. Dit boek belicht het leven en werk van een geboren tekenaar en de verbondenheid met zijn omgeving.

Deze catalogus onderstreept dit ondubbelzinnig.

Samenstelling collectie

Genootschap

Overig

Uitgever

Dicke, Otto

Otto Dicke (naamvariant: Otto Dingeman Dicke) is geboren in Dordrecht op 3 mei 1918 en in dezelfde plaats gestorven op 7 december 1984. Dicke was een autodidact en van nature een begenadigd tekenaar / kunstenaar. Hij verdiende zijn brood als illustrator en werkte eerst voor kleine en later grotere reclamebureaus. Al in 1945 'verkreeg' hij een eigen atelier bij Teekengenootschap Pictura in Dordrecht. Dicke was tekenaar, illustrator, cartoonist, striptekenaar, illustrator van kinder...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dicke, Otto.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Otto Dicke, tekenaar 1918-1984'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.