Kunstenaar:Roodenburg, H.E.

Oude dorpskerk te Bleiswijk

Artikelnummer: CO 266.001

Dat Roodenburg vaardig was met de etsnaald behoeft weinig betoog! Deze prachtige ets – overigens een historisch waardevol beeld – van de oude dorpskerk in Bleiswijk is er een treffend voorbeeld van. Maar ook vormt deze ets een prachtige momentopname van één van de vele dorpskerken die ooit gebouwd werden en nu gelukkig nog door de Hervormde gemeente Bleiswijk wordt gekoesterd.

Afmetingen 24 × 32 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

(droge naald)ets

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Roodenburg, H.E.

Hendrikus-Elias ( Hendrik) Roodenburg werd op 23 juli 1895 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 27 april 1987. Roodenburg was als kunstenaar een echte autodidact. Hij volgde slechts lessen bij Philip Zilcken. Hendrikus werkte als kunstenaar zowel in Nederland (Den Haag, Rhenen, Wassenaar) als in Noord-Italië. Roodenburg was naast schilder ook tekenaar, graficus, etser, aquarellist en drogenaaldgraveur. Zijn onderwerpen waren zeer divers: (bloem)stillevens, haven- en stadsge...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Roodenburg, H.E..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Oude dorpskerk te Bleiswijk'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.