Kunstenaar:Veth, Cornelis

Oude meesters der illustratie

Artikelnummer: CO 483.020
Onderwerpen: , , ,

We schreven al vaker: de kunstenaar Cornelis Veth was een meer dan veelzijdige man. Niet alleen was hij een begenadigd tekenaar maar daarnaast ook dichter, illustrator, kunstcriticus en ‘onderzoeker’. Hij was oomzegger tegen de beroemde Prof. Jan Veth en had kennelijk veel DNA met hem gemeen. Met deze publicatie over “Oude meesters der illustratie” laat Veth zien dat hij zelf naast kunstenaar / tekenaar ook een zeer bekwaam redigeerredacteur was. Met deze bundel onderstreepte Cornelis Veth andermaal ondubbelzinnig zijn (internationale) oriëntatie als ‘kunst’auteur. Eén illustratie uit deze  bundel betreft een illustratie van David Bles (zie pag. 56). Omdat we deze kunstenaar ook tot het aandachtsgebied van Caput Ovis rekenen, hebben we de betreffende illustratie ook onder ‘Bles’ vermeld en beschreven. Een boek van de hand van Cornelis Veth waarin lezen en bladeren nooit verveelt.

Ongeveer 25 reproducties.

Diversen

(boek)illustratie

Overig

Samenstelling collectie

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Uitgever

Veth, Cornelis

Cornelis Veth (voorkeursnaam: Cornelis Veth; naamvariant: Anne Cornelis Veth, monogrammeerde als CV of C.V.) werd op 3 maart 1880 in Dordrecht geboren en overleed op 5 maart 1962 in Den Haag. Hij was de neef van zijn beroemde oom Jan Veth. Cornelis Veth volgde een opleiding aan het Instituut voor kunstnijverheid in Amsterdam en was daarnaast leerling bij Adolf Meijer, Maria van Regteren Altena en uiteraard bij Jan Veth, zijn oom. Cornelis Veth was als kunstenaar vooral actief in Dordrec...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Veth, Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Oude meesters der illustratie'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.