Kunstenaar:Ouborg, Piet

P Ouborg – Heimwee naar het hart der dingen

Artikelnummer: BI 999.118
Onderwerp:

Ofschoon Piet Ouborg autodidact was heeft hij diepe sporen nagelaten in de hedendaagse Nederlandse kunst. Terecht besteedde het Dordrechts Museum dan ook in 1993 uitgebreid aandacht aan zijn werk mede ter nagedachtenis dat Piet Ouborg 100 jaar geleden in Dordrecht werd geboren. Met deze fraaie catalogus als een van de herdenkingsactiviteiten als gevolg. De toenmalige directeur van het museum – de heer J.M. de Groot – schreef het ten geleide bij deze catalogus en formuleerde kort en krachtig “Nu de kruitdamp van het CoBrA offensief in Nederland is opgetrokken en de naoorlogse kunst zich in haar werkelijke betekenis begint af te tekenen, is daar plotseling weer Ouborg”.
Een nu maar hopen dat de navolger van de CoBrA-navolger Piet Ouborg – de kleinzoon van Herman van der Avoort, Herman van der Avoort Jr. – bij de herdenking van zijn 100ste geboortedag in 2050 eenzelfde eerbetoon zal krijgen.

Overig

Samenstelling collectie

Uitgever

Ouborg, Piet

Piet Ouborg (naamvariant: Pieter Ouborg) werd op 10 maart 1893 in Dordrecht geboren en overleed op 3 maart 1956 in Den Haag. Op zich was Piet Ouborg als kunstenaar autodidact maar (om den brode?) haalde hij in Soerabaja zijn Lagere Akte Tekenen, in Den Haag zijn Middelbare Akte Tekenen en uiteindelijk volgde hij toch in Amsterdam nog enkele aanvullende teken- en schilderlessen. Piet Ouborg was als kunstenaar onder andere werkzaam in Nederland (Dordrecht, Haarlem, Amsterdam, Den Haag), I...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Ouborg, Piet.

Heeft u een vraag of opmerking over 'P Ouborg - Heimwee naar het hart der dingen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.