Kunstenaar:Altink, Jan

Paarden aan de voerbak

Artikelnummer: COL 006.004
Onderwerpen: ,

Niet Jan Altink zelf maar zijn erfgenamen gaven aan Art Unlimited® Amsterdam toestemming om deze briefkaart geïllustreerd met zijn olieverf ‘Paarden aan de voerbak’ uit te geven. Ook hieruit blijkt weer dat kunst als zodanig zeker commerciële mogelijkheden kent. Jammer alleen is dat de kunstenaar zelf hier niet meer van heeft kunnen ‘genieten’.
Kennelijk is dit werk van Altink voldoende herkenbaar als Gronings landschap (zie de boodschap op de 2de foto die de verzender achterop schreef).

Afmetingen 12.5 × 10 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Samenstelling collectie

Grafiek

(litho-, steen-, zeef)druk

Signatuur

in de druk, l.o.

status (ansicht)kaart

gelopen

Stijl

Uitgever

Altink, Jan

Jan Altink werd op 21 oktober 1885 in Groningen geboren en stierf er ook op 6 december 1971. Volgde zowel aan de kunstnijverheidsschool in Groningen als aan de Academie Minerva - ook in Groningen - lessen en haalde er zijn MO-akte tekenen in 1911. Fransiscus Hermanus Bach en Dirk de Vries Lam waren zijn praktische leermeesters. Werkte en schilderde in Groningen, Hamburg, Keulen, aan de Franse Rivièra, in Noord-Italië en in Davos. Zo ongeveer alle technieken (schilderen, tekenen, aqua...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Altink, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Paarden aan de voerbak'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.