Paarden in de wei met op de achtergrond een dorp

Artikelnummer: CO 773.001

Deze pastel lijkt veel op een combinatie van de wijze van werken van haar meer bekende collegae Leo Gestel, Cees Maks en Kamerlingh Onnes gezien de opzet en uitwerking van het basisidee. Ook haar kleurgebruik vertoont parallellen. Los van de gelijkenissen heeft de wijze van werken bij het ontstaan van deze pastel van Pauline ook iets zeer eigens.l – achter glas en gevat in en passe-partout –  ingelijst.

Afmetingen 45 × 40 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

pastel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Uitgever

Vindplaats origineel

Mouthaan, Pauline Johanna Gesina

Pauline Johanna Gesina Mouthaan (naamvarianten: Pauline Johanna Gesine van Heukelom-Mouthaan, Pauline Johanna Gesine van Heukelom) werd op 29 januari 1892 in Vrijenban bij Delft geboren en was getrouwd met W.E. van Heukelom. Pauline volgde een kunstzinnige opleiding aan de Amsterdamse Rijksakademie van Beeldende Kunsten. Zij was onder andere leerling bij Henk Meijer (1884-1970) en Arend Willem Maurits Odé. Pauline werkte als kunstenares vooral in Delft, Den Haag en Ekeren (bij Antwerpen...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Mouthaan, Pauline Johanna Gesina.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Paarden in de wei met op de achtergrond een dorp'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.