Kunstenaar:Winkel, Maria

Paarden in de weide

Artikelnummer: CO 685.001
Onderwerpen: ,

Op een geheel eigen wijze weet Maria Winkel paarden te vereeuwigen en op doek vast te legggen. Niet op de gebruikelijke precieze wijze van de bekende paardenschilders (zoals Eerleman, Verschuur jr., Vegers, Van der Weerden, Nakken of Le Francq van Berkhey) alsof de voorstelling moet worden opgenomen in de één of andere stamboekpaarden uitgave, maar gewoon als dier van vlees en bloed met het accent op karakter en minder op bouw.

Afmetingen 82 × 62 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Winkel, Maria

Maria Winkel (naamvarianten: Maria Hendriks, Maria Winkel-Hendriks, Maria Hendrica Elisabeth Hendriks) werd op 2 juli 1923 in Rotterdam geboren. Zij trouwde in 1953 met de Dordtse kunstenaar Antoon Winkel. Maria volgde kunstzinnige opleidingen aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en aan de Academie voor Beeldende Kunsten St. Joost in Breda. Later werd Maria Winkel zelf docent aan de Haagse Akademie van Beelden Kunsten. Maria Winkel was als kunstenares voornamelijk werkzaa...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Winkel, Maria.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Paarden in de weide'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.