Kunstenaar:Moor, Chris de

Paesaggio 1972

Artikelnummer: CO 587.001
Onderwerpen: ,

In deze litho laat de Moor zijn fantasie de vrije loop. Niet tevreden met de traditionele manier van landschappen vastleggen, is hij zichtbaar op zoek naar alternatieven. Of dit is gelukt, is geheel aan de toeschouwer, maar opwindend is het zeker. Een geheel eigen stijl wordt in deze litho door hem aangekondigd maar ook invloed van andere kunstenaars zoals Leo Gestel vallen er in te bespeuren. Maar hebben niet alle kunstenaars door de tijden heen leentjebuur gespeeld?

Afmetingen 50 × 35 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Grafiek

(litho-, steen-, zeef)druk

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit, toelichtende tekst(en)

Stijl

,

Vindplaats origineel

Moor, Chris de

Christiaan de Moor (voorkeursnaam: Chris de Moor; naamvarianten: Christiaan de Moor, Christiaan Nicolaas Everhardus de Moor signeerde als 'Christiaan de Moor' of monogrammeerde met CDM en CDM ineen) werd op 5 februari 1899 in Rotterdam geboren en overleed op 29 september 1981 in Amsterdam. De Moor volgde opleidingen aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam, aan de Académie Ranson in Parijs en aan de École des Beaux-Arts eveneens in Parijs. Hij was daarnaast onder andere leerling...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Moor, Chris de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Paesaggio 1972'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.