Pander & Zonen

Artikelnummer: CO 125.026

Pieter van der Hem was als kunstenaar / illustrator een echte veelvraat. Van serieuze schilderstukken tot vrolijke aquarellen en van boekillustraties tot reclamefolders; niets was hem te veel als scheppend kunstenaar. Of wellicht wat anders geformuleerd: deze begenadigde kunstenaar had meer dan plezier in zijn vak. Daarnaast keek Pieter met meer dan cynische en soms kritische ogen naar de maatschappij om hem heen en dat leidde weer tot een niet onaanzienlijke hoeveelheid (spot)prenten die hun weg naar de massa vonden via onder andere inlegvellen bij kranten en tijdschriften. Dit (poster)werk in opdracht va de Firma Pander & Zonen is één van de meer bekende producten van hem.

Afmetingen 29 × 43 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

poster

Genootschap

,

Grafiek

(litho-, steen-, zeef)druk

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

Hem, Pieter van der

Piet van der Hem (naamvariant: Pieter van der Hem; signeerde met P. van der Hem of monogrammeerde als PVDH) werd op 9 september 1885 in Wirdum geboren en overleed op 24 april 1961 in Den Haag. Piet van der Hem volgde opleidingen aan de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers, de Kunstnijverheidsschool Quellinus en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten allen in Amsterdam. Daarnaast kreeg hij les van August Allebé, Jan Bubberman, Pieter Dupont, George Sturm en Nicolaas van der Waay. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hem, Pieter van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Pander & Zonen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.