Kunstenaar:Dykstra, Johan

Parijs bij nacht

Artikelnummer: p2 066.006

Ook dit schilderij van Johan Dykstra wordt tot zijn topwerken gerekend. Zoekende naar nieuwe vormen en kleurnuances (nu weer experimenterend met rood en geel; zie ook CO 66.005 zijn experimenteren met ‘blauw’) gaf hij ook met dit werk niet alleen voortdurend richting aan de door hem opgerichte Groninger Groep maar zeker ook aan zijn eigen creatieve ontwikkeling. Dus we kunnen hier gerust over één van zijn sleutelwerken spreken.

Afmetingen 45.5 × 69.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Dykstra, Johan

Johan Dykstra is zowel in Groningen op 23 december 1896 geboren als er op 21 februari 1978 gestorven. Johan volgde eerst een opleiding aan de Academie Minerva in Groningen en later aan de Rijksacademie van Beelden kunsten in Amsterdam. Als leerling van onder ander Johannes Josephus Aarts, Fransiscus Hermanus Bach, Richard Roland Holst en Dirk de Vries Lam bekwaamde hij zich verder in het kunstenaarsvak. Zijn opleiding leidde tot een zeer begaafde kunstenaar die vrijwel elke techniek ond...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dykstra, Johan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Parijs bij nacht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.