Kunstenaar:Delaunay, Robert

Parijs in de twintigste eeuw (Juules verne)

Artikelnummer: CO 507.001

Een wonderlijke nabrander van Jules Verne waarvan de boekuitgave terecht door de uitgever werd verfraaid door een werk van Robert Delaunay. Hoe deze keuze tot stand is gekomen, is niet bekend bij Caput Ovis want Delaunay overleed al in 1941. Maar het zou zeker niet verbazen als hij meer dan vrede zou hebben gehad met de keuze van de uitgever. Zijn werk sluit namelijk naadloos aan op dit nagelaten manuscript van Jules Verne..

Illustratie (stofomslag): Robert Delaunay.

Diversen

(boek)illustratie

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

Stijl

Stroming

Uitgever

Delaunay, Robert

Robert Delaunay (voorkeursnaam: Robert Delaunay) werd op 12 april 1885 in Parijs geboren en overleed op 25 oktober 1941 in Montpellier. Hij was getrouwd met Sonia Terk. Delaunay werkte vooral als kunstenaar in Pont-Aven en daarnaast ook in Spanje en Portugal (woonde er samen met zijn gezin vanwege een ziekelijke zoon), in Parijs en het departement Yvelines. Hij was leerling bij Michel-Eugène Chevreul en George Seurat. Naast illustrator was hij vooral schilder (olieverf) en tekenaar d...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Delaunay, Robert.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Parijs in de twintigste eeuw (Juules verne)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.