(Merwesteijn)park in 1940 (Dordrecht?)

Artikelnummer: k5 231.001

Waar Noltee ook was, wat hij ook zag of als beeld met zich meedroeg, vastleggen zou hij het – waarop dan ook; hij had zelfs genoeg aan een stukje triplex –  want hij moest en zou voortdurend schilderen, aquarelleren of tekenen. Ook dit kleine werkje getuigt ervan. Zelfs een half verscholen stadskwekerij inspireerde hem kennelijk al voldoende om de kwast te vatten. Ook in dit werkje van hem overheersen de zo kenmerkende typische groene en bruine tinten bijna nog saignanter dan zijn signatuur.

Afmetingen 21 × 13.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Stijl

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Uitgever

Vindplaats origineel

Noltee, Bernardus Cornelis

Bernardus Cornelis ( Cor) Noltee is op 25 mei 1903 in Den Haag geboren en overleden op 2 januari 1967 in Dordrecht. Noltee is van origine een oer-Hollandse impressionist en wordt wel de Dordtse Breitner genoemd. Van 1915 tot 1920 was hij leerling van de Haagse Academie van Beeldende Kunsten die hij tot en met het tweede studiejaar volgde (de afdeling Teeken- en schilderkunst in het bijzonder). In die periode had hij intensief contact met Jef van Jole, Henk van Leeuwen en Willem de Zwart. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Noltee, Bernardus Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over '(Merwesteijn)park in 1940 (Dordrecht?)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.