Kunstenaar:Sluiter, Willy

Pau Li, de kleine Chinees

Artikelnummer: CO 289.046
Onderwerpen: ,

Willy Sluiter – de alleskunner èn allesdoener – was niet te beroerd om zijn tekenaanleg ter beschikking te stellen van uitgevers èn industriëlen. Zoals Jacques Thijssen eeuwige (Nederlandse) roem verwierf met zijn illustraties voor de Verkade albums was het Willy Sluiter die hele reeksen van kinderboeken, posters en ander materiaal verluchtigde met zijn ongekend fraaie en sprekende illustraties. Om deze uitgave (en dus ook de uitgever en illustrator niet te kort te doen, nemen we het voorwoord bij deze ‘plaatjes’uitgaven integraal op.

VOORWOORD

Het groote succes, dat wij hebben met onze Benito-serie heeft ons doen besluiten, in deze richting voort te gaan.

Vandaar, dat wij U hierbij aanbieden het door HENRI VAN WOUDE geschreven boek over PAULI, DE KLEINE CHINEES.

Wij twijfelen niet, of onze vele jeugdige vrienden zullen spoedig even hartelijk belang gaan stellen in de lotqevallen van dit jonge Chineesje, als ze dat in die van Benito, de jonge zwerver, hebben gedaan.

Dat WILLY SLUITER bereid werd gevonden de teekeningen voor dit boek te maken, verhoogt zeer zeker de aantrekkelijkheid en de waarde er van.

Wij wenschen U vele genoeglijke uren bij het lezen van het boek en het verzame1en en opplakken der plaatjes.

De Directie van N.V. PAUL C. KAISER, Biskwie-, Koek- en Beschuitfabrieken.

ROTTERDAM, September 1934.

Van de vele door Willy Sluiter ontworpen plakplaatjes worden slechts de paginagrote weergegeven. Deze kunnen  meer gedetailleerd worden bekeken door ze met behulp van de cursor te vergroten.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

,

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

,

Signatuur

in de druk, m.o., naam voluit

Stijl

,

Uitgever

Vindplaats origineel

Sluiter, Willy

Jan Willem ( Willy) Sluiter werd in Amersfoort geboren op 24 mei 1873 en overleed in Den Haag op 22 mei 1949. Sluiter groeide op als notariszoon in Zwijndrecht. Hij volgde opleidingen aan de Academie voor Beelden Kunsten in Rotterdam en aan die van Den Haag en kreeg daarnaast als leerling les van Alexander Henri Robert van Maasdijk. Hij woonde en werkte op verschillende plaatsen: Amersfoort, Nijehaske, Zwijndrecht, Rotterdam, Den Haag, Dordrecht en Volendam / Edam maar ook in geliefde s...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Sluiter, Willy.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Pau Li, de kleine Chinees'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.