Peer met flessen

Artikelnummer: p11 378.001

Weer een sprekend (eigenlijk meer visueel dan sprekend) voorbeeld van een naar nieuwe uitingsvormen zoekende kunstenaar. Maar zeker niet uitzonderlijk. Ook collega (en mede Pulchrilid) Willy Belinfante-Sauerbier was op zoek naar nieuwe uitingsvormen en zij beïnvloedden elkaar dan ook stevig. Los van het experimentele karakter van deze aquarel is het ook een zeer geslaagd kunstwerk geworden. Bijna kunnen we hier spreken van een ‘bewegend’ stilleven met name door de bijzondere manier van aquarelleren.

Afmetingen 33.5 × 42 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Stijl

Vindplaats origineel

Roemburg, Kees van

Kees van Roemburg (naamvariant: Cornelis Petrus Maria van Roemburg; monogram: KvR) werd op 28 mei 1914 in Amsterdam geboren en overleed op 17 oktober 2002 in Leiden. Roemburg volgde kunstzinnige opleidingen aan de kunstnijverheidsschool Quellinus en aan de Rijksacademie van Beelden Kunsten in Amsterdam. Zelf was hij op latere leeftijd weer de leraar van Flor Silvester. Roemburg werkte voornamelijk in de regio's Den Haag en Wassenaar. Hij schilderde, tekende en was ook ontwerper. De meeste...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Roemburg, Kees van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Peer met flessen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.