Picasso-improvisatie

Artikelnummer: CO 012.320

Een meer dan geslaagde poging (of bedoeld als parodie??) uit de 80-er jaren van Herman van der Avoort om CoBrA, Pablo Picasso èn Horst Antes in één beeld te vangen. Was hij destijds zoekende naar een eigen stijl? Of was hij eerder opstandig? In ieder geval bleek al zeer vroegtijdig Hermans’ kwaliteit èn creativiteit als kunstenaar. Helaas gooide het leven al vroegtijdig stevig roet in het eten tijdens de ontwikkeling van kunstenaar Van der Avoort vooral door ziekte en gebeurtenissen in zijn privéleven.
Desondanks is hij een – helaas tot op heden – zeer ondergewaardeerde kunstenaar gebleven.

Afmetingen 70 × 101 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

,

Vindplaats origineel

Avoort Jr., Herman van der

Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vader (Oscar Joseph) waren meer dan verdienstelijke schilders. Helaas voor de liefhebbers schilderden zij vooral voor zichzelf en veel minder voor de 'markt'. Herman jr. is lid van Pict...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Picasso-improvisatie'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.