Kunstenaar:Ouborg, Piet

Piet Ouborg; solist

Artikelnummer: BI 999.116
Onderwerpen: ,

De volledige titel van dit boekwerk luidt: Piet Ouborg Solist; Zicht op een eigenzinnig oeuvre. Ofschoon de titel de lading van deze publicatie volledig dekt, geeft de hoofdstukindeling van dit boekwerk een nog cmpleter indruk van de vele facetten van de kunstenaar Ouborg (citaat):

  • Een natuurlijk realisme. Het werk van Ouburg in de jaren dertig;
  • Sympathie resulteert niet altijd in een daad. De relatie tussen Ouborg en CoBrA;
  • Wetenschap, geïnfecteerd door het irrationele. Een onverwachte bron;
  • Een grote mate van integriteit. Bij de receptie van Ouborg.

Daarnaast puilt deze publicatie uit van voorbeelden van het wek van Piet Ouborg. Het is tenslotte niet voor niets een catalogus!

Overig

Samenstelling collectie

Uitgever

Ouborg, Piet

Piet Ouborg (naamvariant: Pieter Ouborg) werd op 10 maart 1893 in Dordrecht geboren en overleed op 3 maart 1956 in Den Haag. Op zich was Piet Ouborg als kunstenaar autodidact maar (om den brode?) haalde hij in Soerabaja zijn Lagere Akte Tekenen, in Den Haag zijn Middelbare Akte Tekenen en uiteindelijk volgde hij toch in Amsterdam nog enkele aanvullende teken- en schilderlessen. Piet Ouborg was als kunstenaar onder andere werkzaam in Nederland (Dordrecht, Haarlem, Amsterdam, Den Haag), I...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Ouborg, Piet.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Piet Ouborg; solist'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.