Kunstenaar:Ensor, James

Pioneers of modernism (Ensor-Hodler-Kruyder-Munch)

Artikelnummer: BI 999.604

Deze publicatie verwoordt perfect het beeld zoals museum Boymans-Van Beunigen moderne stromingen ziet (of beter wenst te zien).

Los van de mening over modernisme van dit museum vertegenwoordigt dit boek een fraai overzicht van de overgang van het 19de naar het 20ste eeuwse non-conformisme in de kunst. En de 4 kunstenaars [Ensor (Les Vingt)-Hodler-Kruyder-Munch] waarop de nadruk in deze publicatie wordt gelegd hebben hier zeker belangrijk aan bijgedragen.

Naast een groot aantal fraaie reproducties biedt deze publicatie ook overzichten per kunstenaar van hun tentoonstellingen, biografieën en bibliografieën.

Genootschap

Samenstelling collectie

Uitgever

Ensor, James

James Ensor werd op 13 april 1860 in Oostende geboren en woonde en werkte tot aan zijn dood op 19 november 1949 in het thans zogenaamde 'James Ensorhuis' te Oostende, het huis dat hij in 1917 erfde van zijn oom die er samen met zijn vrouw een schelpen- en souvenirwinkel openhield. Hij was actief als schilder, tekenaar, etser. Ook manifesteerde Ensor zich als kunstcriticus, auteur, musicus en zelfs componist. Opleiding aan de Academie te Brussel o.l.v. J. Stallaert en J. Van Severdonck (...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Ensor, James.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Pioneers of modernism (Ensor-Hodler-Kruyder-Munch)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.