Kunstenaar:Troelstra, Jelle

P.J. Troelstra

Artikelnummer: CO 545.003

Jelle tekende hier zijn vader – de voormalige minister P.J. Troelstra – in de voor hem (en medekunstenaars uit Bergen zoals Leo Gestel) zo kenmerkende stijl (zie ook 2de foto hiernaast). Ofschoon al min-of-meer kubistisch van inslag nog zeer herkenbaar. Waarschijnlijk gebruikte Jelle ook de bijgevoegde foto ten voorbeeld voor zijn litho. Helaas is de litho (gelukkig buiten het portret als zodanig) rechts boven beschadigd.

Afmetingen 24 × 36 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Grafiek

(litho-, steen-, zeef)druk

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, r.o.

Stijl

,

Stroming

Vindplaats origineel

Troelstra, Jelle

Jelle Troelstra (signeerde als Jelle Troelstra) werd op 17 januari 1891 in Leeuwarden geboren en overleed op 16 januari 1979 in Amersfoort. Hij is de zoon van de politicus Pieter Jelles Troelstra. Jelle werkte achtereenvolgens in Bergen Nh., Blaricum, Kopenhagen, Laren Nh., Leeuwarden, Zuid-Frankrijk (de streek), Hilversum, Amsterdam en eindigde zijn werkzame leven in Amersfoort. Hij was leerling bij Willy van Schoonhoven van Beurden en Wim Schuhmacher en was zelf weer leraar van Paul v...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Troelstra, Jelle.

Heeft u een vraag of opmerking over 'P.J. Troelstra'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.