Plasgezicht

Artikelnummer: p16 528.001
Onderwerpen: ,

Tientallen kunstschilders hebben op doek of op papier nat-Nederland vastgelegd. Johannes Bakker is één van hen. Maar de wijze waarop Jan Bakker dit symboliseert, is meer dan het schilderen van een plaatje alleen. Een moerasachtig meer met daarin als het ware drijvend een oerwoudachtig overwoekerd veeneiland en een met water bezwangerde Hollandse lucht onderstreept Nederland-waterland. Een juweel van een landschapje in de traditie van de Hollandse ‘wolkenschilders’ waar je naar blijft kijken, terwijl je je tegelijkertijd afvraagt: waar heb ik dit landschap meer gezien?

Afmetingen 45 × 35 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, slecht- / on(leesbaar)

Stijl

Vindplaats origineel

Bakker, Johannes (Jan)

Jan Bakker (naamvariant: Johannes Bakker) werd op 1 juli 1879 in Schiedam geboren en overleed op 30 maart 1944 in Voorburg. Bakker volgde een kunstzinnige opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en daarna als leerling bij Frits Jansen en Willem Bastiaan Tholen aanvullende lessen of ontving waardevolle raadgevingen van hen. Hij was èn schilder èn aquarellist èn graficus die zowel rivier- en boslandschappen, bosstillevens, portretten, scheepsafbeeldingen al...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bakker, Johannes (Jan).

Heeft u een vraag of opmerking over 'Plasgezicht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.