Kunstenaar:Neger, Toos

Plattegrond studio Toos Neger

Artikelnummer: CO 538.001

Een kunstenares die zelfs voor haar eigen studio / werkatelier een precieze indelingsschets tot op de centimeter nauwkeurig maakte, moet wel extreem ordelijk van nature zijn geweest en er een bedoeling mee hebben gehad. Toos Neger liet haar studio dan ook na haar dood na aan de Toos Neger Stichting – tot voor kort functionerend als A.I.R.-studio. Inmiddels hebben zo’n 70 kunstenaars gebruik gemaakt van deze faciliteit. In 2010 werd de studio definitief gesloten. Toegevoegd zijn enkele foto’s van de nog compleet ingerichte studio.

Afmetingen 51 × 40 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Samenstelling collectie

Tekening

(conté)potlood

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, toelichtende tekst(en)

Stijl

,

Vindplaats origineel

Neger, Toos

Toos Neger (voorkeursnaam: Toos Neger; naamvariant: Antonia Barbara Maria Neger) werd op 4 november 1910 in Rotterdam geboren en overleed op 9 augustus 1986 in Den Haag. Toos Neger volgde opleidingen aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Zij was tevens een leerling van Gerard Hoppen, Bon Ingenhousz en Henk Meijer. Haar kunstzinnige activiteiten vonden voornamelijk plaats in Rotterdam, Den Haag en Dordrecht. Zij was p...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Neger, Toos.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Plattegrond studio Toos Neger'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.