Kunstenaar:Krug, Han

Pont Double, Parijs

Artikelnummer: CO 418.014

Kennelijk maakt Hans Krug soms ook uitstapjes als kunstenaar? naar het buitenland. Of hij deze tekening maakte als kunstenaar of meer als toerist die toevallig in Parijs verpoosde, is ons niet bekend. Maar gezien de wijze van schetsen vermoeden we dat het de bedoeling was van hem e.e.a. op zijn atelier nog wat verder uit te werken of wellicht om te vormen tot een aquarel of olieverf. We weten het echter niet; wel dat er een enkele aquarel met Parijse scènes als onderwerp bekend zijn van hem (omgeving Rue Mazarine).

Afmetingen 23.3 × 32 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Tekening

(conté)potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

geen, toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Krug, Han

Han Krug (naamvariant Johannes Krug; monogrammen: HK en H.K. boven elkaar, aaneen) werd op 21 december 1890 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 20 maart 1977. Hij volgde een kunstzinnige opleiding op de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Krug was voornamelijk in de regio Den Haag als kunstenaar actief. Veelzijdigheid was zijn visitekaartje als kunstenaar: aquarellist, illustrator, schilder, graficus, (pen)-tekenaar, pastellist, etser, lithograaf, vervaardiger van hou...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Krug, Han.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Pont Double, Parijs'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.