Kunstenaar:Marquet, Albert

Pont Neuf in de zon (Op Kunstb 1962)

Artikelnummer: CO 1514.001

De website Van Caput Ovis biedt een specifieke blik op de activiteiten van de stichting ‘Openbaar Kunstbezit’ over de jaren 1957 t/m 1982. Meer in het bijzonder vergroot Caput Ovis de relaties met kunstenaars die zij tot hun kernverzameling rekenen uit middels (gekopieerde) illustraties onder vermelding van de betreffende jaargang waarin deze wordt behandeld of beschreven alsmede de gevoerde titel (voor zover bekend of door ons gegeven) van het betreffende werk.

De keuzes van de stichting Openbaar Kunstbezit door de jaren heen hebben zeker niet tot een (internationale) kunstcanon geleid (was ook geen doel als zodanig). Maar we kunnen ons niet onttrekken aan het gevoel dat er wel degelijk grondig is nagedacht over technieken, stromingen, tijdsgewrichten, toepassingsgebieden en technieken.

Los hiervan werden de (gekopieerde) illustraties niet alleen toegevoegd aan de korte beschrijvingen van de jaargangen zelf (als zodanig vermeld in de rubriek ‘Bibliotheek’) maar ook als ‘kopie’ vermeld onder de betreffende kunstenaarsnaam zelf. Daarnaast – voor de geïnteresseerde – is impliciet een totaaloverzicht van de (gekopieerde) illustraties toegevoegd (zie rechter kader) via de categorie ‘Openbaar Kunstbezit’ (door hierop te klikken).

Hier ziet u een werk van Albert Marquet genaamd Pont Neuf in de zon opgenomen in jaargang 1962 van Openbaar Kunstbezit.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Overig

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

, ,

Signatuur

geen

Stijl

Stroming

Uitgever

Vindplaats origineel

Marquet, Albert

Albert Marquet (naamvariant: Pierre-Albert Marquet; signeert als Marquet) werd op 26 of 27 maart 1875 in Bordeaux geboren en overleed op 13 of 14 juni 1947 in Parijs. Hij volgde kunstzinnige opleidingen aan de Académie Ranson in Parijs, aan de École des Arts Décoratifs de Paris en aan de École Nationale des Beaux-Arts eveneens in Parijs. Hij was tevens leerling bij Gustave Moreau. Marquet was actief als aquarellist, illustrator, lithograaf, schilder en tekenaar in Parijs, Normandië, Le Ha...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Marquet, Albert.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Pont Neuf in de zon (Op Kunstb 1962)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.